Boczek Dojrzewający

Boczek to strategiczny produkt w ofercie marki KAMINIARZ, wytwarzamy według najlepszych procedur i specjalistycznych technologii, z najlepszego surowca. W końcu…tradycja zobowiązuje! Boczek dojrzewający to najwyższej jakości element selekcjonowanej wieprzowiny, poddany po peklowaniu procesowi dojrzewania, z wykorzystaniem kultur bakterii.

100 g wyrobu wyprodukowano z 103 g boczku wieprzowego!

Boczek Dojrzewający 150 g to wędzonka wieprzowa, wędzona, surowa, plastrowana, mięso starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Boczek, poddany po peklowaniu procesowi dojrzewania, z wykorzystaniem kultur bakterii. Następnie, dzięki specjalistycznej technologii pocięty na perfekcyjnie cienkie plastry o grubości 1,5 mm.

Produkt najwyższej klasy, o wytrawnym smaku, dla koneserów. Idealny jako ekskluzywna przekąska koktajlowa, alternatywa dla dojrzewających szynek (parmeńskiej lub serrano) oraz otulina do warzyw (np. szparagi) i owoców (idealnie pasuje do śliwek).
Uwaga: Produkt bezglutenowy.

Boczek Dojrzewający Plastry

Smak

Boczek w procesie dojrzewania nabiera wytrawnego, wyjątkowego smaku, zbliżonego do smaku wędlin długodojrzewających, dodatkowo wzmocnionego osobliwą kombinacją przypraw imbiru, pieprzu i czosnku. To najszlachetniejsza odmiana boczku w ofercie marki KAMINIARZ, znakomicie nadająca się jako otulina np. do szparagów, ryb, jako element zdobniczy na talerzu, czy wreszcie, jako ekskluzywna przekąska koktajlowa, równa klasą szynkom dojrzewającym

Struktura

W wyniku dojrzewania boczek zyskuje głęboki, ciemnobordowy kolor, wyraźnie sugerujący produkt o wysokiej jakości. Celem procesu dojrzewania, oprócz smakowitości, jest przede wszystkim tenderyzacja boczku, która powoduje, że uzyskuje on odpowiednią kruchość i delikatność. W ofercie marki boczek dojrzewający występuje tylko w plastrach. Zegarmistrzowsko równych, o grubości 1,5 mm, niemal przezroczystych. Perfekcja w smaku i formie. Produkt z gatunku Premium.

Wartość odżywcza w 100 g %(100 g)*
Wartość energetyczna 1335 kJ/248 kcal 16%
Tłuszcz
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone
27,9 g
10 g
40%
50%
Węglowodany
– w tym cukry
0,5 g
0,2 g
<1%
<0,5%
Białko 17,5 g 35%
Sól 3,4 g 57%

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od -2°C do -6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.

*Referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej 8400kJ/2000kcal

Zalety wyrobów plastrowanych

  • Najwyższa jakość mięsa!
  • Produkt pozbawiony skóry i chrząstek!
  • Zawsze świeży produkt!
  • Praktyczna gramatura!
  • Niewielka cena jednostkowa!

Przykładowe zastosowanie

  • Śniadania i kolacje – do kanapek, tostów.
  • Obiad – jako otulina szparagów, zrazów! Do pieczenia! 
  • Przekąska – jako samodzielna przekąska koktajlowa! Jako otulina do różnych produktów np. suszonych śliwek!
Boczek dojrzewający

Nazwa produktu: Boczek Dojrzewający

Rodzaj mięsa: wędzonka wieprzowa

Rodzaj opakowania: MAP, EGAL

Wielkość opakowania: 150 g

Indeks: 00-102-102

Znajdź sklep

Polecane przepisy