Boczek gotowany w czosnku i rozmarynie

Składniki
Opis wykonania

Obiad jak u mamy, to nic innego jak przywołanie w pamięci sytych, rodzinnych obiadów, kuchni przesiąkniętej wspaniałymi aromatami i krzątającej się mamy, która zaspokaja wszystkie smakowe pragnienia. Jak taki obiad przygotować? To nie takie trudne. Wystarczy ugotować do kruchości boczek wędzony i podać go z kluskami oraz  kiszoną kapustą. Gotowany boczek na obiad, to prosty przepis na udane tradycyjne danie obiadowe!

  • 1wcześniej przygotowany bulion z warzyw wstawiamy do gotowania
  • 2dodajemy czosnek w łupinach, rozmaryn
  • 3boczek wędzony gotujemy w wywarze przez ok. 40 minut, aż stanie się miękki
  • 4boczek podajemy z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami lub kluskami i kiszoną kapustą

Boczkorada

Boczek gotowany - przepis na tradycyjne danie obiadowe!
Boczek gotowany to wdzięczny składnik tradycyjnych domowych obiadów. Można go gotować używając za każdym razem innych przypraw, dzięki czemu zawsze będzie smakował nieco inaczej. W każdej jednak odsłonie, kruchy boczek smakuje wybornie. Można go jeść również na zimno, gdzie stanowi świetny składnik kanapek. Do gotowania najlepiej nadaje się intensywnie wędzony, boczek paski!