Chłodnik z ogórka, buraka z chipsem bekonowym

Składniki
Opis wykonania

Upały mają to do siebie, że zwyczajnie nie mamy ochoty jeść, a jeść trzeba. Rześki chłodnik to idealne rozwiązanie na letnią porę roku. To dwa w jednym, zdrowa zupka, która dodatkowo świetnie orzeźwia. A gdy udekorujemy ją plasterkiem boczku, będzie również energetycznie! Trzy w jednym, to już brzmi jak świetna promocja, z której nie można nie skorzystać! Zatem korzystajcie! Przepis na chłodnik z buraka i boczku jest do Waszej dyspozycji!

  • 1warzywa dokładnie myjemy i obieramy ze skórki
  • 2siekamy na drobne części, możemy też zetrzeć na tarce
  • 3zalewamy kefirem i wstawiamy do lodówki, do schłodzenia
  • 4solimy i delikatnie pieprzymy dodając miętę
  • 5danie dekorujemy chrupiącym chipsem z boczku

Boczkorada

Kropka nad "i"?
Jemy również oczami, dlatego sztuka dekorowania jest tak pożądana! Nie masz talentu, to … już masz? Wystarczy udekorować danie chipsem z boczku i sprawa gotowa! To takie proste :). Aby chips był idealny najlepiej użyć plastry boczku wędzonego lub pieczonego, oczywiście marki „KAMINIARZ”