Cukinia w plastrach zapiekana z boczkiem i serem

Składniki
  • Cukinia

    - 3 szt.
  • Boczek Wędzony Plastry DK

    - 190 g
  • Ser typu mozzarella

    - 2 opakowania
  • Papryczka chili

    - 1 szt.
  • Świeży rozmaryn

    - 4 gałązki
  • Oliwa z oliwek

    - 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Grill to nie tylko kiełbaski i karkówka. Na grillu świetnie sprawdzają się również warzywa. A, że wiosna raczy nas ich ogromnym bogactwem, to grzechem byłoby nie skorzystać! Sprawdź jak delikatny smak cukinii ulega prawdziwej metamorfozie pod wpływem aromatycznych plastrów zgrillowanego  boczku!

  • 1Cukinię pokrój w plastry o szerokości pół centymetra. Skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem.
  • 2Na każdym plastrze cukinii połóż plaster boczku i plaster pokrojonej mozzarelli.
  • 3Papryczkę drobno posiekaj. Posyp mozzarellę.
  • 4Piecz na papierze w 180 stopniach przez 15 minut.
  • 5Przed podaniem posyp świeżym rozmarynem.

Boczkorada

Boczek w delikatnym towarzystwie
Delikatne smaki cukinii i mozzarelli świetnie przełamuje boczek wędzony. Wędzony tradycyjną metodą uzyskuje niebanalny smak, który czyni go idealną mięsną przyprawą.