Francuskie tosty z boczkiem i kozim serem

Składniki
  • Pieczywo tostowe

    - 6 kromek
  • Boczek Dojrzewający KAMINIARZ

    - 95 g
  • Kozi ser

    - 150 g
  • Jajka

    - 2 szt.
  • Mleko

    - 4 łyżki
  • Masło

    - 1 łyżka
  • Ostra papryka

    - ½ łyżeczki
  • Świeży rozmaryn

    - 2 gałązki
  • Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Francuski szyk i elegancja w śniadaniowym wydaniu. Poczuj się jakbyś jadł śniadanie pod wieżą Eiffla, przy dźwiękach paryskiego zgiełku. Niech na Twoim stole pojawią się francuskie tosty z boczkiem i kozim serem. Francuzi doskonale zdają sobie sprawę z tego, że idealne śniadanie idzie w parze z boczkiem.

  • 1W misce wymieszaj jajka z mlekiem, dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Na patelni rozpuść masło. Każdą z kromkę obtocz w jajku z mlekiem i smaż aż się zrumieni.
  • 2Na gotowe tosty połóż plaster boczku i pokruszony kozi ser.
  • 3Podawaj posypane świeżym rozmarynem.

Boczkorada

Boczek w parze z serem
Wyrazisty smak koziego sera potrzebuje wyrazistej przeciwwagi – najlepszą opozycją będzie tutaj wytrawny boczek dojrzewający, pokrojony w plastry, dzięki czemu skrócisz też czas przygotowania tostów. Bon appétit!