Kanapka z pastą z łososia i chrupiącym bekonem, czyli boczkiem wędzonym

Składniki

Pasta

  • Łosoś wędzony

    - 200 g
  • Jogurt naturalny

    - 1 łyżka
  • Majonez

    - 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku

  • Pieczywo

  • Opcjonalnie sałata

Opis wykonania

Czy przeciwności naprawdę się przyciągają? Sprawdź osobiście i uracz się wyjątkowym mariażem delikatnej, łososiowej pasty z aromatycznym, chrupiącym bekonem. Zaskoczy Cię wykwintnym, pełnym smakiem. Nie będziemy zdziwieni, jeśli pomyślisz, że nowym warunkiem podania pasty z łososia stanie się obecność chrupiącego bekonu! Eksploruj potencjał tego połączenia, podając oba składniki nie tylko w formie kanapek – do odważnych świat należy!

  • 1Plastry boczku wędzonego połóż na papier do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Włóż boczek i piecz kilka minut aż będzie chrupiący.
  • 2W tym czasie przygotuj pastę: łososia drobno posiekaj. Dodaj jogurt i majonez. Dokładnie mieszaj do momentu, gdy uzyskasz gładką pastę. Dopraw solą i pieprzem.
  • 3Kanapki posmaruj pastą z łososia. Połóż plaster bekonu.
  • 4Posyp świeżym szczypiorkiem.