Pieczone krewetki w boczku

Składniki
Opis wykonania

Owoce morza i boczek? Czemu nie! Krewetki mają zagorzałych fanów, ale jest rzesza osób, dla których ich delikatne mięso jest za mało wyraziste, wręcz bez smaku. Wystarczy krewetki otulić plastrami wędzonego boczku, a w trakcie pieczenia przejdą one jego tłuszczem i aromatem. Uzyskamy smak, który zachwyci każdego. To tym cenniejsze, że krewetki ze względu na wysokowartościowe i łatwo przyswajalne białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, dużą ilość minerałów i witamin, powinny często gościć na naszych talerzach. Nie zapominajmy też, że to dobry afrodyzjak! 🙂

  • 1krewetki dokładnie myjemy i obieramy z pancerzy
  • 2owijamy dokładnie plastrami wędzonego boczku i kropimy sokiem z cytryny
  • 3pieczemy na grillu albo w piekarniku przez 20 minut, posypując czosnkiem niedźwiedzim

Boczkorada

Wzbogacamy doznania!
Nieco bezbarwny smak mięsa krewetek najlepiej wzbogaci boczek tradycyjnie wędzony, o intensywnym smaku wędzenia.