Przepis na domowy fast-food: Panini z boczkiem, sosem musztardowym i mieszanką sałat śródziemnomorskich

Składniki
  • Boczek Wędzony Kostka KAMINIARZ 2x90g

    - 1 opak.
  • Pieczywo

    - 1 szt.
  • Mieszanka sałat śródziemnomorskich

    - 1 opak
  • Rukola

  • Musztarda Dijon i Musztarda z gorczycą

  • Jogurt naturalny

  • Oliwa z oliwek

  • Sól /pieprz

Opis wykonania

Panini to kolejna propozycja włoskiej kuchni, która robi karierę w Polsce. Włosi, „panino”(dosłownie „mały kawałek chleba”) najczęściej robią z „ciabatty”, z dodatkiem wędlin, serów, warzyw np. papryką, pieczonymi pomidorami, cukinią, również grillowanych, ale także z oryginalnymi dodatkami, szpinakiem, bakłażanem, awokado. Można tam spotkać wiele zaskakujących propozycji kultowej panini. W Polsce te włoskie kanapki pojawiły się już w ofercie food-trucków, ale lepiej ją zrobić samemu. Ze względu na prostotę idealnie nadaje się na szybkie śniadanie, kanapkę, którą zabierzemy w podróż, do pracy lub szkoły, czy na domowy fast-food. Z dodatkiem boczku wędzonego zapewni energię na cały dzień! Samo się przekonajcie! Prosty przepis na panini z boczkiem i miksem sałat!

  • 1sałaty myjemy, mieszamy z rukolą, łyżką oleju, solą i pieprzem
  • 2Boczek Wędzony Krojony podsmażamy na patelni, do zeszklenia
  • 3pieczywo - najlepiej ciabattę, którą możemy również sami przygotować, ale każde świeże pieczywo będzie świetnie pasowało - grillujemy do rumianego kolorku, aż stanie się chrupiące
  • 4musztardy rozcieramy z jogurtem i smarujemy nią ugrillowane pieczywo
  • 5na chrupiące pieczywo nakładamy sałatę oraz usmażony boczek
  • 5spożywamy na ciepło

Boczkorada

#energiazjedzenia
Pomysł na kanapkę, która zapewni energię na długo i będzie jednocześnie pyszną przekąską? Panini z boczkiem wędzonym! Ciepły chrupiący chleb, sałata, dużo smażonego boczku i …power is back! Smacznie i energetycznie!