Przepis na kolacje: Sałatka z boczkiem wędzonym i kolorową papryką

Składniki

Sos

  • Jogurt naturalny

    - 150 ml
  • Ząbek czosnku

    - 2 szt.
  • Koperek

    - pęczek
  • Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Wyjątkowi goście na wyjątkowo niespodziewanej kolacji? Zaskocz ich i przyrządź piorunująco szybko piorunująco dobrą sałatkę z wędzonym boczkiem i kolorową papryką. Nawet jeśli nie jesteś samurajem we władaniu kuchennym nożem, skrojenie składników zajmie tylko chwilę, a efektowny smak zapadnie w pamięci odwiedzających na długo. Przekonaj się, że warto mieć pod ręką wędzony boczek – spróbuj dodać go do innych sałatek!

  • 1Papryki pokrój w kostkę, a cebulę drobno posiekaj.
  • 2Czosnek i koperek drobno posiekaj i dodaj do jogurtu. Dopraw sos solą i pieprzem.
  • 3W misce wymieszaj warzywa z boczkiem. Dodaj posiekany koperek. Polej sosem.