Przepis na młodą kapustę z boczkiem wędzonym

Składniki
Opis wykonania

Ona młoda, a on dobrze uwędzony. Takie związki dobrze rokują!
Delikatna młoda kapusta smakuje wspaniale w towarzystwie dojrzałego, aromatycznego boczku. To jak połączenie dwóch światów, które mimo, że znane od pokoleń, właśnie zyskało nową jakość – dzięki boczkowi Kaminiarz!

  • 1Boczek i cebulę pokój w kostkę, podsmaż razem na rozgrzanej oliwie.
  • 2Młodą Kapustę posiekaj i ugotuj w osolonej wodzie. Dodaj do dojrzałego boczku i podgrzewaj kilka minut. Przypraw solą i pieprzem.
  • 3Podawaj z posiekanym świeżym koperkiem.

Boczkorada

Boczek i kapusta - para idealna
Wędzony boczek i kapusta to para idealna. Smaki wzajemnie się przenikają i uzupełniają, dając niepowtarzalny efekt końcowy. To najlepsze smaki tradycyjnej polskiej kuchni! Wszystko za sprawą wyrazistego i słonawego smaku boczku wędzonego dymem olchowym.