Przepisy na karnawał: Koreczki z boczkiem dojrzewającym

Składniki
Opis wykonania

Karnawał to czas, który sprzyja spotkaniom towarzyskim, zabawie w gronie przyjaciół. Proste, pyszne jedzenie jest szczególnie pożądane na takich spotkaniach. Łatwe do przygotowania – łatwe do zjedzenia. Lubicie połączenie słodkiego i słonego?

Świeży, soczysty ananas i on – boczek dojrzewający. Idealna kompozycja na idealną imprezę.

Nie ma na co czekać! Smacznego!

  • 1Ananasa obierz ze skórki, pokrój w plastry i pozbądź się zdrewniałego środka.
  • 2Plastry ananasa pokrój w spore kawałki.
  • 3Przygotuj plastry dojrzewającego boczku.
  • 4Na wykałaczki nadziewaj kawałek ananasa i udrapowany plaster boczku, ustawiaj na talerzu.

Ten przepis przygotowała:

Dorota Wdowińska-Rozbicka

blogerka, Dorota Smakuje

W kuchni lubię łączyć niecodzienne smaki, ale z doświadczeniem coraz bardziej docenia klasykę i prostotę.

Więcej moich przepisów

Boczkorada

Bo do tańca trzeba dwojga – ananas i boczek
Boczek dojrzewający w plastrach idealnie nadaje się jako składnik koreczków. Cienko pokrojone plastry zachowają swój kształt, niezależnie od tego jaki kształt nadasz swoim przekąskom. Smak dojrzewającego boczku perfekcyjnie współgra ze słodkim smakiem ananasa.