Przepisy na karnawał: Roladki z boczkiem parzonym i suszonymi pomidorami

Składniki
Opis wykonania

Karnawał za pasem, który warto odrobinę popuścić – w końcu bawić się iście po królewsku, to folgować pragnieniom bez ograniczeń. Zaskocz swoich gości niespotykanymi roladkami tostowymi z wytrawnym boczkiem! Pozwól im poczuć aurę saskiego dworu, na którym jedzono, pito i popuszczano pasa w całorocznym karnawale. Rozpieść ich podniebienia oryginalną przekąską, której natura doskonale uzupełni się z winem czy mocniejszym drinkiem. Pysznej zabawy!

  • 1Plastry boczku posmaruj musztardą.
  • 2Owiń w nie kulki mozzarelli i przebij wykałaczką.
  • 3Dodaj suszone pomidory i wstaw do piekarnika na 10 minut aż boczek się zarumieni, a mozzarella stanie się miękka.
  • 4Roladki możesz podać jako przystawkę.