Przystawka na imprezę: Bekonowe carpaccio z boczku dojrzewającego i oliwą truflową.

Składniki
Opis wykonania

Pomysł na wytrawną, a jednocześnie prostą do przygotowania przystawkę? Carpaccio! Ale nie z wołowiny tylko z …dojrzewającego boczku! Surowy boczek poddany procesowi dojrzewania z wykorzystanie kultur bakterii, nabiera delikatności i wyrafinowanego smaku! Z powodzeniem zastąpi wołowinę w carpaccio, a szynkę parmeńską w innych przystawkach. Kilka kropel oliwy truflowej dodatkowo podkreśli wyjątkowość przystawki. Carpaccio z boczku dojrzewającego to przystawka dla prawdziwych koneserów!

  • 1Boczek Dojrzewający Plastry wykładamy z opakowania na talerz i układamy estetycznie
  • 2Posypujemy go świeżą, umytą rukolą, świeżo mielonym pieprzem oraz polewamy odrobiną oliwy truflowej do smaku; można posypać również startym parmezanem
  • 3Wkładamy do lodówki by podać schłodzony lub serwujemy na podwójnym talerzu z pokruszonym lodem

Boczkorada

Perfekcja wymagana!
By Carpaccio z boczku się udało niezbędny jest doskonałej jakości boczek, perfekcyjnie pocięty na zegarmistrzowsko równe plastry. Tylko wtedy boczek będzie się dobrze prezentował na talerzu. W tym daniu nie ma kompromisów! Perfekcja wymagana