Sałatka z dojrzewającym boczkiem i kolorowymi warzywami

Składniki
  • Sałata masłowa

    - 1 szt.
  • Boczek Dojrzewający Plastry Kaminiarz

    - 150 g
  • Pomidor

    - 1 szt.
  • Kukurydza

    - 1 puszka
  • Zielona papryka

    - 1szt.
  • Opcjonalnie: czerwona cebula

    - 1 szt.
  • Sos:

  • Oliwa z oliwek

    - 2 łyżki
  • Sok z cytryny

    - 1 łyżeczka
  • Oregano

    - 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Lekkość o intensywnym smaku? Tak, to możliwe – z dojrzewającym boczkiem okraszonym kolorowymi warzywami! Nie znajdziesz prostszego przepisu – przygotowanie tej sałatki zajmie jedynie chwilę, ale już przy podsmażaniu dojrzewającego boczku gwarantujemy pełne zainteresowanie Twoich domowników. Delikatna i aromatyczna, sałatka idealnie nada się na lekką kolację lub przekąskę przy dowolnej familijnej okazji.

  • 1Sałatę porwij na mniejsze kawałki i przełóż do miski.
  • 2Pomidor pokrój w pół plasterki a paprykę w paseczki. Dodaj do sałaty. Kukurydzę odcedź i wrzuć do reszty warzyw.
  • 3Plastry boczku podsmaż chwilę na rozgrzanej patelni. Dodaj do sałatki.
  • 4W miseczce wymieszaj oliwę z sokiem i oregano. Przypraw solą i pieprzem. Sałatkę polej sosem przed samym podaniem.