Składniki
-
Jogurt naturalny
- 2 łyżki
-
Musztarda
- 1 łyżeczka
-
Ząbek czosnku
- 1 szt.
-
Sól i pieprz do smaku
Opis wykonania
Kuchnia meksykańska to nie tylko salsa i nachosy. Boczek w otoczeniu meksykańskich amigos to idealna propozycja na imprezę. Dodaj do niego tradycyjne dodatki rodem z Ameryki Południowej i zobacz jak idealnie współgra z tym różnorodnym i kolorowym towarzystwem.
-
1Ugotuj ryż. Zieloną paprykę i papryczkę chili pokrój w kostkę.
-
2Odsącz fasolę i kukurydzę, wrzuć do miski. Dodaj ryż, boczek i pokrojone papryki.
-
3W miseczce wymieszaj jogurt, musztardę, wyciśnięty ząbek czosnku, dopraw solą i pieprzem.
-
4Polej sałatkę sosem przed samym podaniem.
Ten przepis przygotowała:
Dorota Wdowińska-Rozbicka
blogerka, Dorota Smakuje
W kuchni lubię łączyć niecodzienne smaki, ale z doświadczeniem coraz bardziej docenia klasykę i prostotę.
Więcej moich przepisów
Boczkorada
Wyrazisty boczek
Do ostrych papryczek, fasoli i kukurydzy najlepiej będzie pasował słonawy i zdecydowany smak wędzonego boczku.