Sałatka meksykańska z bekonem i chili

Składniki

Sos:

  • Jogurt naturalny

    - 2 łyżki
  • Musztarda

    - 1 łyżeczka
  • Ząbek czosnku

    - 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Kuchnia meksykańska to nie tylko salsa i nachosy. Boczek w otoczeniu meksykańskich amigos to idealna propozycja na imprezę. Dodaj do niego tradycyjne dodatki rodem z Ameryki Południowej i zobacz jak idealnie współgra z tym różnorodnym i kolorowym towarzystwem.

  • 1Ugotuj ryż. Zieloną paprykę i papryczkę chili pokrój w kostkę.
  • 2Odsącz fasolę i kukurydzę, wrzuć do miski. Dodaj ryż, boczek i pokrojone papryki.
  • 3W miseczce wymieszaj jogurt, musztardę, wyciśnięty ząbek czosnku, dopraw solą i pieprzem.
  • 4Polej sałatkę sosem przed samym podaniem.

Ten przepis przygotowała:

Dorota Wdowińska-Rozbicka

blogerka, Dorota Smakuje

W kuchni lubię łączyć niecodzienne smaki, ale z doświadczeniem coraz bardziej docenia klasykę i prostotę.

Więcej moich przepisów

Boczkorada

Wyrazisty boczek
Do ostrych papryczek, fasoli i kukurydzy najlepiej będzie pasował słonawy i zdecydowany smak wędzonego boczku.