Jak upiec bekon, czyli boczek na kanapki

Składniki
Opis wykonania

Szybkie śniadanie przed dniem pełnym wrażeń? Zacznij go po amerykańsku i przygotuj dla siebie oraz bliskich klasyczne kanapki z bekonem. Zaufaj nam – nawet dobra kawa nie może równać się magicznej mocy charakterystycznego zapachu smażonego bekonu. Wystarczy, że rozejdzie się po domu, a Twoi bliscy zbiorą się szybko przy stole, bo wspólnie rozpocząć ekscytujący dzień od prawdziwie klasycznego posiłku. Smacznego!

  • 1Plastry boczku wędzonego połóż na papier do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Włóż boczek i piecz kilka minut, aż będzie chrupiący.
  • 2Na rozgrzaną oliwę wyłóż plastry boczku parzonego. Podsmażaj dopóki się nie zrumienią i będą chrupiące.
  • 3Chrupiący boczek możesz podać z kanapkami wedle uznania: jako główny akcent lub jako dodatek.
  • 4Podawaj z ulubionym pieczywem