Jego Wysokość…”Sytość”, czyli… angielskie śniadanie na bekonie!

Składniki
  • Boczek Parzony Plastry KAMINIARZ

    - 1 opak.
  • Biała Fasola 

    - 1 puszka
  • Jajka

    - 2 szt.
  • Parówki

    - 4 szt.
  • Koncentrat pomidorowy

    - 1 opak.
  • Chleb

  • Pieczarki 

    - 4 duże
Opis wykonania

Full English Breakfast to klasyka brytyjskiej kuchni! Jednych porywa już swoim wyglądem, innych przekonuje dopiero po skosztowaniu, ale każdy zaczyna je doceniać i wprowadzać do menu. Jego podstawa to bekon, fasola, parówki i sadzone jajko. Do tego można dodać inne składniki jak np. pieczarki i …jesteśmy „full”.  Takie śniadanie to rozpierająca na długo energia! Zapowiada się trudny dzień? Naładuj się prawdziwą energią! Przepis na tradycyjne angielskie śniadanie masz pod ręką!

  • 1fasolę łączymy z koncentratem pomidorowym i delikatnie doprowadzamy do wrzenia
  • 2dokładnie umyte i obrane pieczarki kroimy na pół, następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni
  • 3plastry parzonego boczku i parówki smażymy na wolnym ogniu, aż boczek nabierze rumianego koloru, a na powstałym tłuszczu smażymy dowolną ilość jajek na twardo, do ścięcia się białka
  • 4obok jajek na patelnie możemy dodać także chleb, aby powstała z niego grzanka.
  • 5całość wykładamy na talerz, dodając pieczarki

Boczkorada

Jaki boczek najlepszy na angielskie śniadanie!
Jaki boczek najlepiej będzie pasował do klasycznego angielskiego śniadania? Każdy :), ale najlepiej sprawdzi się boczek parzony w plastrach. Świetnie komponuje się ze smakiem podstawowego produktu English breakfast, czyli fasoli, a także popularnego dodatku, jakim są grzyby!