Zapiekana cukinia faszerowana pieczarkami i boczkiem wędzonym

Składniki
Opis wykonania

Nie wiesz, jak przekonać najmłodszych do cukinii? Zachęć ich podsmażając boczek z cebulą i pieczarkami – apetyczny aromat z pewnością przyciągnie uwagę domowników. Taki farsz doskonale uzupełni się z pieczoną cukinią, dając Wam pyszny obiad i mnóstwo uśmiechu. Łatwość w przygotowaniu to kolejny atut tego przepisu – wykorzystaj czas, w którym cukinia z boczkiem dojdą w piekarniku, na wspólne przygotowanie stołu z całą rodziną. Smacznego!

  • 1Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę. Podsmaż razem z boczkiem na rozgrzanej oliwie przez kilka minut.
  • 2Cukinię przekrój na pół i wydrąż środek. Przypraw solą i pieprzem.
  • 3Napełnij cukinię farszem z pieczarek i boczku. Posyp tartym parmezanem.
  • 4Piecz w 180 stopniach przez 20 minut. Przed podaniem posyp świeżo mielonym pieprzem.