Przepisy z boczkiem

Któż z nas nie pamięta zapiekanki z roztopionym serem i farszem cebulowo-pieczarkowym! Nasz polski fast food, w okresie PRL, sprzedawany w ulicznych budkach i barach szybkiej obsługi Po okresie transformacji odeszła w zapomnienie, wydawała się przaśna, przy pizzy, burgerach i frytkach, ale.. wróciła do łask! A najlepiej smakuje z boczkiem wędzonym!

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Kurczak z grilla na weekendowy rodzinny obiad! Doskonały pomysł pod warunkiem, że nie podejdziemy do zadania sztampowo. Grillowane mięso drobiowe dla wielu jest suche, warto zatem postarać się by uczynić serwowanego kurczaka bardziej soczystego. Jak to zrobić? Wystarczy piersi z kurczaka owinąć plastrami wędzonego boczku!

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

O tym, że ryby warto jeść często wie każdy. Są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe. Wśród ryb wyróżnia się zwłaszcza łosoś. To ryba niezwykła. Dlaczego? Mięso łososia jest bogate w kwasy tłuszczowe Omega 3, zwiera również dużą ilość białka, różnych minerałów oraz witamin. Samo zdrowie, a do tego jego mięso jest po prostu smaczne.

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Bruschetta to wspaniała włoska przystawka, popularny starter, który zaostrza apetyt i pobudza kubki smakowe. Idealnie nadaje się na towarzyskie spotkania z przyjaciółmi, a nawet niespodziewane wizyty gości, kiedy to bez większego wysiłku i szybko możemy przystawkę przygotować. Do jej wykonania użyć można piekarnika lub grilla.

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Lato to idealny czas na spędzenie czasu na świeżym powietrzu. Jednak aktywny wypoczynek wzmaga apetyty! Idealnym rozwiązaniem są potrawy z grilla. Możemy na nim przyrządzić praktycznie wszystko. W tym bogatym menu jedną z najistotniejszych pozycji jest właśnie boczek.

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Bekon to sztandar amerykańskiej kultury, ale jego walory doceniają nie tylko Amerykanie. Bardzo często gości on także na polskich stołach. Marynata z ostrej papryki i ząbków czosnku sprawia, że bekon jest soczysty i aromatyczny.

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Szaszłyki to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów. Cieszą oko i kubki smakowe. Idealne szaszłyki są kolorowe, soczyste i dobrze wypieczone. Każdy kęs powinien być niespodzianką, ponieważ sąsiadujące ze sobą kawałki mięsa, warzyw i owoców w trakcie grillowania tworzą unikalne kompozycje aromatów i smaków.

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt