Przepisy z boczkiem

Jajecznica z boczkiem, to męska wersja jajecznicy! Żaden mężczyzna się jej nie oprze. Jajka i smażony boczek to bowiem kombinacja doskonała, która dodatkowo pozwala wzbogacać danie innymi składnikami, bez obaw, że zakłócą harmonię smaków głównych bohaterów!

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Obiad "jak u mamy", to nic innego jak przywołanie w pamięci sytych, rodzinnych obiadów, kuchni przesiąkniętej wspaniałymi aromatami i krzątającej się mamy, która zaspokaja wszystkie smakowe pragnienia. Jak taki obiad przygotować? To nie takie trudne. Wystarczy…

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Mięso drobiowe, delikatne i zdrowe, ma jednak specyfikę i smak dla wielu za mało wyrazisty. Są na to sposoby! Pierwszy, to otulić pałkę plastrem wędzonego boczku. Drugi, to czerwone, wytrawne wino. Jak smakują takie pałki! Tak, że zaszumi w głowie z … wrażenia!

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Gulasz kochamy i uwielbiamy, za to, że rozgrzewa i zapewnia sytość na długo. Jemy go najchętniej zimą i jesienią, ale nie ma takiej pory roku, kiedy go pomijamy w jadłospisie. Po prostu, bez gulaszu nie da się żyć! A co, gdyby do klasycznych składników dodać wędzony boczek?

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Full English Breakfast to klasyka brytyjskiej kuchni! Jednych porywa już swoim wyglądem, innych przekonuje dopiero po skosztowaniu, ale każdy zaczyna je doceniać i wprowadzać do menu. Takie śniadanie to rozpierająca na długo energia! Zapowiada się trudny dzień? Naładuj się prawdziwą energią!

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Rabarbar w sałatce? Brzmi… orzeźwiająco! Cierpko-słodko-kwaśny smak rabarbaru świetnie sprawdza się nie tylko w słynnych, domowych kompotach, czy deserach. Rabarbarowo-jajeczno-jabłkowo-boczkowa-sałatka to idealny przepis na letnie, lekkie i orzeźwiające danie!

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Rześki chłodnik to idealne rozwiązanie na letnią porę roku. To dwa w jednym, zdrowa zupka, która dodatkowo świetnie orzeźwia. A gdy udekorujemy ją plasterkiem boczku, będzie również energetycznie! Trzy w jednym, to już brzmi jak świetna promocja, z której nie można nie skorzystać!

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Cydr, tzw. „jabłecznik” pijamy coraz częściej bo jest smaczny, orzeźwiający i ma niższą zawartość alkoholu niż „cięższe” trunki. Ale cydr ma także właściwości zdrowotne, dzięki przeciwutleniaczom neutralizuje wolne rodniki. Postanowiliśmy wykorzystać cydr przy pieczeniu boczku, jako alternatywę dla boczku w piwie. Co nam wyszło?

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt

Boczek na słodko? Kto lubi wiązać smaki owoców z mięsem będzie w niebie! Aromat ze skórki pomarańczy w połączeniu aromatem pieczonego boczku dał efekt zniewalający, a soki owocu delikatnie przeniknęły boczuś naznaczając go słodką nutą.

i

Polecany do tego boczek

Zobacz produkt