Boczek to strategiczny produkt w ofercie marki KAMINIARZ, wytwarzamy według najlepszych procedur i specjalistycznych technologii, z najlepszego surowca. W końcu…tradycja zobowiązuje! Boczek dojrzewający to najwyższej jakości element selekcjonowanej wieprzowiny, poddany po peklowaniu procesowi dojrzewania, z wykorzystaniem kultur bakterii.
100 g wyrobu wyprodukowano z 103 g boczku wieprzowego!
Boczek Dojrzewający 150 g to wędzonka wieprzowa, wędzona, surowa, plastrowana, mięso starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Boczek, poddany po peklowaniu procesowi dojrzewania, z wykorzystaniem kultur bakterii. Następnie, dzięki specjalistycznej technologii pocięty na perfekcyjnie cienkie plastry o grubości 1,5 mm.
Produkt najwyższej klasy, o wytrawnym smaku, dla koneserów. Idealny jako ekskluzywna przekąska koktajlowa, alternatywa dla dojrzewających szynek (parmeńskiej lub serrano) oraz otulina do warzyw (np. szparagi) i owoców (idealnie pasuje do śliwek).
Uwaga: Produkt bezglutenowy.
Smak
Boczek w procesie dojrzewania nabiera wytrawnego, wyjątkowego smaku, zbliżonego do smaku wędlin długodojrzewających, dodatkowo wzmocnionego osobliwą kombinacją przypraw imbiru, pieprzu i czosnku. To najszlachetniejsza odmiana boczku w ofercie marki KAMINIARZ, znakomicie nadająca się jako otulina np. do szparagów, ryb, jako element zdobniczy na talerzu, czy wreszcie, jako ekskluzywna przekąska koktajlowa, równa klasą szynkom dojrzewającym
Struktura
W wyniku dojrzewania boczek zyskuje głęboki, ciemnobordowy kolor, wyraźnie sugerujący produkt o wysokiej jakości. Celem procesu dojrzewania, oprócz smakowitości, jest przede wszystkim tenderyzacja boczku, która powoduje, że uzyskuje on odpowiednią kruchość i delikatność. W ofercie marki boczek dojrzewający występuje tylko w plastrach. Zegarmistrzowsko równych, o grubości 1,5 mm, niemal przezroczystych. Perfekcja w smaku i formie. Produkt z gatunku Premium.
Wartość odżywcza |
w 100 g |
%(100 g)* |
Wartość energetyczna |
1335 kJ/248 kcal |
16% |
Tłuszcz
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
27,9 g
10 g |
40%
50% |
Węglowodany
– w tym cukry |
0,5 g
0,2 g |
<1%
<0,5% |
Białko |
17,5 g |
35% |
Sól |
3,4 g |
57% |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od -2°C do -6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.
*Referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej 8400kJ/2000kcal
Zalety wyrobów plastrowanych
- Najwyższa jakość mięsa!
- Produkt pozbawiony skóry i chrząstek!
- Zawsze świeży produkt!
- Praktyczna gramatura!
- Niewielka cena jednostkowa!
Przykładowe zastosowanie
- Śniadania i kolacje – do kanapek, tostów.
- Obiad – jako otulina szparagów, zrazów! Do pieczenia!
- Przekąska – jako samodzielna przekąska koktajlowa! Jako otulina do różnych produktów np. suszonych śliwek!
Nazwa produktu: Boczek Dojrzewający
Rodzaj mięsa: wędzonka wieprzowa
Rodzaj opakowania: MAP, EGAL
Wielkość opakowania: 150 g
Indeks: 00-102-102
Znajdź sklep