Boczek parzony, to najwyższej jakości element selekcjonowanej wieprzowiny, poddany po uwędzeniu procesowi parzenia. To strategiczny produkt w ofercie marki KAMINIARZ, wytwarzany w formie plastrów, płata i stałowagowych porcji, według najlepszych procedur i specjalistycznych technologii, z najlepszego surowca. W końcu… tradycja zobowiązuje!
Hit sprzedaży! Boczek Parzony Paski to najwyższej klasy wędzonka wieprzowa, surowa. Boczek, po uwędzeniu, poddany wyparzaniu. Dzięki dłuższej obróbce termicznej nabiera delikatności i kruchości. Świetnie nadaje się do zup, pierogów, makaronów oraz jako omasta, skwarki! Produkt występuje również w wersji ½ jako Boczek Parzony Delikatesowy [0,40 kg do 0,6 kg]
Smak
Boczek parzony to jeden z najchętniej kupowanych rodzajów boczku. Uniwersalny smak, lekko słonawy, pozbawiony jest charakterystycznych nut wędzenia. Zapewnia przede wszystkim aromat i jest nośnikiem innych smaków. Ze względu na swoją specyfikę zostawia sporo przestrzeni dla przypraw i dalszego indywidualizowania smaków potraw. Nie dominuje, jak wyroby wędzone. Idealna mięsna przyprawa do smażenia lub gotowania.
Struktura
Boczek parzony ma lekko różowy kolor, charakterystyczny dla świeżej wieprzowiny. Od suchych wyrobów wędzonych, odróżnia go soczystość. W wyniku wyparzania boczek, nabiera pożądanej kruchości. Dlatego boczek parzony w plastrach marki KAMINIARZ oceniany jest jako niezwykle delikatny, jak na tą część wieprzowiny, produkt. To dlatego, boczek ten, pozostaje świetną alternatywą dla schabu, szynki gotowanej, czy innej wędliny śniadaniowej.
Zalety wyrobów plastrowanych
- Najwyższa jakość mięsa!
- Zawsze świeży produkt!
- Wędzony tradycyjnie!
Przykładowe zastosowanie
- Śniadania i kolacje – do jajecznicy!
- Obiad – Do zup! Do żurku! Do pierogów! Do spaghetti carbonara! Jako omasta, skwarki!
Nazwa produktu: Boczek Parzony Paski
Rodzaj mięsa: wędzonka wieprzowa
Rodzaj opakowania: VAC
Wielkość opakowania: 1 kg do 1,20 kg
Indeks: 00-121-201
Znajdź sklep