Boczek Pieczony Sałatkowy

Boczek to strategiczny produkt w ofercie marki KAMINIARZ, dlatego wytwarzamy go według najlepszych procedur i specjalistycznych technologii, z selekcjonowanego surowca. Tradycja, zobowiązuje jednak nie tylko do jakości, ale i …innowacji.

To dlatego wprowadziliśmy na rynek boczek sałatkowy. Nowość w kategorii produktów convenience. Wykorzystując unikatową technologię, poddaliśmy boczek procesowi pieczenia. Proces ten przeprowadzany jest przy wykorzystaniu technologii opływu suchym, gorącym powietrzem, bez użycia oleju!

100 g wyrobu wyprodukowano z 200 g boczku wieprzowego!

Nowość na rynku! Boczek Pieczony Sałatkowy to wędzonka wieprzowa, smażona, w postaci drobnych płatków boczku! Wyprodukowana dzięki unikatowej na polskim rynku technologii pieczenia suchym, gorącym powietrzem oraz cięcia na drobne wiórki. To boczek o stopniu wysmażenia 50%, gotowy do spożycia na zimno, jako zimna przekąska, lub do dalszej obróbki termicznej.

Boczek najwyższej klasy. Mięso wieprzowe starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Forma produktu predestynuje go do przystrajania nim różnych dań np. zup, sałatek. W gramaturze 250g stanowi idealne rozwiązanie na imprezę!

Boczek Pieczony Sałatkowy

Zobacz więcej produktów smażonych

Smak

Boczek Pieczony Sałatkowy to boczek o stopniu wysmażenia 50%. Charakterystyczny i wyrazisty posmak smażenia, najbardziej trafi do gustu sympatykom boczku wędzonego. Smak i zwarta konsystencja, czynią z niego świetny dodatek do dań typu: jajecznica na angielsku, hamburger, tortilla, czy sałatka.

Struktura

Złotawo-brązowy kolor boczku powoduje, że nie można go pomylić z żadnym innym boczkiem. Dzięki wspomnianej technologii i odpowiednim parametrom pieczenia, boczek zachował jednak pożądaną kruchość. Najważniejsze jednak jest wyjątkowa mięsność.
Do wyprodukowania każdych 100 g produktów smażonych, wykorzystano 200 g mięsa!

Wartość odżywcza w 100 g %(100 g)*
Wartość energetyczna 1661 kJ/400 kcal 20%
Tłuszcz
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone
31 g
12 g
44%
60%
Węglowodany
– w tym cukry
0,5 g
0,5 g
<0,5%
<0,6%
Białko 300 g 60%
Sól 2,4 g 40%

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od -2°C do -6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.

 

*Referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej 8400kJ/2000kcal

Zalety wyrobów plastrowanych

  • Oryginalność – bekonowa przekąska, idealna na party, imprezę!
  • Wygoda – komfort przygotowania, dzięki wcześniejszemu plastrowaniu!
  • Szybkość podania – dzięki wcześniejszemu wysmażeniu!
  • Świeżość – zawsze świeży produkt, dzięki optymalnej wielkości opakowania!
  • Jakość – 200 g boczku w 100 g produktu!

Przykładowe zastosowanie

  • Śniadania i kolacje – do kanapek! Do tostów! Do jajecznicy!
  • Obiad – do sałatek! Do zup! Do makaronów!
  • Przekąska – samodzielnie, jako zimna przekąska!

Nazwa produktu: Boczek Pieczony Sałatkowy

Rodzaj mięsa: wędzonka wieprzowa

Rodzaj opakowania: MAP

Wielkość opakowania: 0,5 do 1 kg

Indeks: 00-102-702

Znajdź sklep

Polecane przepisy