Boczek to strategiczny produkt w ofercie marki KAMINIARZ, dlatego wytwarzamy go według najlepszych procedur i specjalistycznych technologii, z selekcjonowanego surowca. Tradycja, zobowiązuje jednak nie tylko do jakości, ale i …innowacji.
To dlatego wprowadziliśmy na rynek boczek sałatkowy. Nowość w kategorii produktów convenience. Wykorzystując unikatową technologię, poddaliśmy boczek procesowi pieczenia. Proces ten przeprowadzany jest przy wykorzystaniu technologii opływu suchym, gorącym powietrzem, bez użycia oleju!
100 g wyrobu wyprodukowano z 200 g boczku wieprzowego!
Nowość na rynku! Boczek Pieczony Sałatkowy to wędzonka wieprzowa, smażona, w postaci drobnych płatków boczku! Wyprodukowana dzięki unikatowej na polskim rynku technologii pieczenia suchym, gorącym powietrzem oraz cięcia na drobne wiórki. To boczek o stopniu wysmażenia 50%, gotowy do spożycia na zimno, jako zimna przekąska, lub do dalszej obróbki termicznej.
Boczek najwyższej klasy. Mięso wieprzowe starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Forma produktu predestynuje go do przystrajania nim różnych dań np. zup, sałatek. W gramaturze 250g stanowi idealne rozwiązanie na imprezę!
Smak
Boczek Pieczony Sałatkowy to boczek o stopniu wysmażenia 50%. Charakterystyczny i wyrazisty posmak smażenia, najbardziej trafi do gustu sympatykom boczku wędzonego. Smak i zwarta konsystencja, czynią z niego świetny dodatek do dań typu: jajecznica na angielsku, hamburger, tortilla, czy sałatka.
Struktura
Złotawo-brązowy kolor boczku powoduje, że nie można go pomylić z żadnym innym boczkiem. Dzięki wspomnianej technologii i odpowiednim parametrom pieczenia, boczek zachował jednak pożądaną kruchość. Najważniejsze jednak jest wyjątkowa mięsność.
Do wyprodukowania każdych 100 g produktów smażonych, wykorzystano 200 g mięsa!
Wartość odżywcza |
w 100 g |
%(100 g)* |
Wartość energetyczna |
1661 kJ/400 kcal |
20% |
Tłuszcz
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
31 g
12 g |
44%
60% |
Węglowodany
– w tym cukry |
0,5 g
0,5 g |
<0,5%
<0,6% |
Białko |
300 g |
60% |
Sól |
2,4 g |
40% |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od -2°C do -6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.
*Referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej 8400kJ/2000kcal
Zalety wyrobów plastrowanych
- Oryginalność – bekonowa przekąska, idealna na party, imprezę!
- Wygoda – komfort przygotowania, dzięki wcześniejszemu plastrowaniu!
- Szybkość podania – dzięki wcześniejszemu wysmażeniu!
- Świeżość – zawsze świeży produkt, dzięki optymalnej wielkości opakowania!
- Jakość – 200 g boczku w 100 g produktu!
Przykładowe zastosowanie
- Śniadania i kolacje – do kanapek! Do tostów! Do jajecznicy!
- Obiad – do sałatek! Do zup! Do makaronów!
- Przekąska – samodzielnie, jako zimna przekąska!
Nazwa produktu: Boczek Pieczony Sałatkowy
Rodzaj mięsa: wędzonka wieprzowa
Rodzaj opakowania: MAP
Wielkość opakowania: 0,5 do 1 kg
Indeks: 00-102-702
Znajdź sklep