Składniki
-
Pieczywo tostowe
- 6 kromek
-
Boczek Dojrzewający KAMINIARZ
- 95 g
-
Kozi ser
- 150 g
-
Jajka
- 2 szt.
-
Mleko
- 4 łyżki
-
Masło
- 1 łyżka
-
Ostra papryka
- ½ łyżeczki
-
Świeży rozmaryn
- 2 gałązki
-
Sól i pieprz do smaku
Opis wykonania
Francuskie tosty z boczkiem dojrzewającym i kozim serem to francuski szyk i elegancja w śniadaniowym wydaniu.
Poczuj się jakbyś jadł śniadanie pod wieżą Eiffla, przy dźwiękach paryskiego zgiełku. Niech na Twoim stole pojawią się francuskie tosty z boczkiem i kozim serem. Francuzi wiedzą, że idealne śniadanie to prostota, smak i energia. Przepis na tosty z boczkiem i kozim serem podbiją Twoje serce!
-
1W misce wymieszaj jajka z mlekiem, dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Na patelni rozpuść masło. Każdą z kromkę obtocz w jajku z mlekiem i smaż aż się zrumieni.
-
2Na gotowe tosty połóż plaster boczku i pokruszony kozi ser.
-
3Podawaj posypane świeżym rozmarynem.
Boczkorada
Boczek w parze z serem
Wyrazisty smak koziego sera potrzebuje wyrazistej przeciwwagi – najlepszą opozycją będzie tutaj wytrawny boczek dojrzewający, pokrojony w plastry, dzięki czemu skrócisz też czas przygotowania tostów. Bon appétit!