Opis wykonania
Sylwester, karnawał, czy zwykła domówka, tam potrzeba przygotowania „zagrychy”! Idealnym składnikiem do szybkiego przygotowania oryginalnych przekąsek jest boczek. Sławny jest boczek z suszonymi śliwkami, ale boczek jest tak uniwersalny, że dobrze komponuje się z wieloma produktami. Zwłaszcza, jeśli jest to boczek dojrzewający, prawdziwy rarytas, dla koneserów, świetna alternatywa dla szynki parmeńskiej.
Data publikacji: 23.12.2017
-
1avocado i mango obieramy ze skórki i dzielimy na 8 części
-
2każdą cząstkę owoców owijamy starannie plastrami dojrzewającego boczku i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
-
3tak powstałe frytki boczkowe obficie pieprzymy i wstawiamy do piekarnika, rozgrzanego na 180 stopni
-
4pieczemy około 15 minut, aż boczek będzie rumiany
-
5podajemy z ulubionymi sosami
Boczkorada
Boczek alternatywą dla szynki parmeńskiej?
Boczek długo dojrzewający, powstały w wyniku procesu dojrzewania z wykorzystaniem kultur bakterii, to rarytas o wytrawnym smaku, dla koneserów. Wykorzystywany w ekskluzywnych hotelach, jako przekąska koktajlowa, prawdziwa alternatywa dla dojrzewających szynek (parmeńskiej lub serrano)