Przepis na kanapki z boczkiem i pastą z pieczonej papryki to przepis na pyszne i zdrowe śniadanie oraz doskonały początek dnia! Powszechnie wiadomo bowiem, że papryka jest bogatym źródłem wartości odżywczych. Zawiera choćby więcej witaminy C niż cytryna, a od Azteków wiemy, że sprzyja długowieczności, zachowaniu ładnej cery i sił witalnych. Powinna więc być częstym gościem w naszej kuchni. Jej obecności sprzyja fakt, że jako jedno z nielicznych warzyw, papryka zachowuje swoje właściwości także pod wpływem duszenia i pieczenia. To oznacza, że możliwości jej wykorzystania jest co niemiara. My chcielibyśmy Was zachęcić do samodzielnego tworzenia pasty z pieczonej papryki, którą można doprawiać do woli, kreując za każdym razem inne smaki. Zacznijcie jednak od doprawienia jej plastrem pieczonego boczku, bo może się okazać, że już nic więcej kreować nie będziecie chcieli. Smakuje bosko!
Data publikacji: 02.10.2020