Krem z zielonego groszku z chipsem boczku pieczonego, to przepis na jeszcze więcej przyjemności.
Niepozorny groszek zielony to warzywo o imponującym zestawie witamin, minerałów, a także właściwościach zdrowotnych oraz odżywczych. Na „Lubię na boczku” nie lubimy jednak rezygnować z przyjemności, jest więc dla nas ważne również to, że jest przepyszny i to nawet na surowo. Byliśmy ponadto ciekawi, jak sprawdzi się w zupie, w towarzystwie boczku pieczonego. Słodki, niewinny i nieśmiały groszek oraz zdecydowany i pewny siebie boczek pieczony. Efekt przerósł oczekiwania. Sami spróbujcie a… poprosicie o drugiego czipsa, a potem kolejnego.
Tym bardziej, że Boczek Pieczony Plastry marki KAMINIARZ, wypiekany jest strumieniem gorącego powietrza w nowoczesnej technologii OIL-FREE. Nie trzeba go już smażyć, dochodzi w gorącej zupie. Skraca to czas na przygotowanie dania, a sam boczek ma niezrównany smak, którego nie uzyska się zwykłymi technologiami opiekania boczku.