W panteonie narodowych zup, grochówka zajmuje miejsce specjalne. Gęsta, aromatyczna i pożywna. Szturmowa potrawa w wojsku! Zupę grochową można przyprawiać na wiele sposobów. Świetnie smakuje np. z curry lub kurkumą, czy przecierem pomidorowym, można ją wreszcie robić na wiele sposobów, np. w postaci zupy krem. Najważniejsze jednak, że tą klasyczną, wojskową robi się na… boczku wędzonym, który wzbogaca zupę o wyjątkowy aromat. Przystrojona z wierzchu dodatkowymi kawałkami smażonego boczku zachwyci i nasyci każdego! Jedno jest pewne. Po zjedzeniu takiej zupy, nie wojenka w głowie, ino miłość do ludzi i świata! Sami się przekonajcie! Przepis na zupę grochową krem musicie wypróbować. To rozkaz! 🙂
A jeśli chcielibyście spróbować tradycyjnej grochówki to… też pomożemy – kliknijcie link: Przepis na tradycyjną grochówkę.