Przystawka na imprezę: Nadziewane roladki z boczkiem i serem

Składniki
  • Chleb tostowy

    - 10 kromek
  • Boczek wędzony plastry DK KAMINIARZ

    - 190 g
  • Żółty ser

    - 300 g
  • Ogórek kiszony

    - 3 szt.
  • Jajko

    - 1 szt.
  • Masło

    - 2 łyżki
  • Rozmaryn

    - 1 łyżeczka
  • Ostra papryka

    - 1/2 łyżeczki
  • Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Szukasz przekąski, która zrobi wrażenie na gościach? Przygotuj nadziewane roladki z boczkiem i serem. Pyszna kompozycja żółtego sera, kiszonego ogórka i wędzonego boczku to rozwiązanie idealne.

 

Data publikacji: 10.01.2017

  • 1Z chleba odkrój skórkę. Kromki lekko rozwałkuj.
  • 2Żółty ser pokrój w plastry. Ogórki przekrój wzdłuż na 4 części.
  • 3Każdą kromkę posmaruj masłem. Dodaj plaster boczku i sera. Połóż na nich kawałek ogórka, całość ciasno zwiń. Zepnij wykałaczką.
  • 4W miseczce wymieszaj jajko z przyprawami. Roladki obtocz w jajku i smaż na maśle, aż się zrumienią.
  • 5Przed podaniem usuń wykałaczki.

Boczkorada

Boczek do przekąsek
Finger foods to dania przygotowywane specjalnie na przyjęcia, na „jeden kęs”. Gdy brakuje gorących dań, musisz zadbać, by były one nie tylko dobrze przygotowane ale i sycące. Jeśli dodasz do nich plaster boczku staną się nie tylko bardziej pożywne ale i nabiorą wytrawnego smaku. Twoi goście będą zachwyceni!