Tatar z awokado i wędzonego boczku

Składniki
Opis wykonania

Tatar z awokado i wędzonego boczku to pomysł na wytrawną przekąskę lub przystawkę do głównego dania, która świetnie zaostrzy apetyt. Połączenia awokado z boczkiem to jedno z tych kulinarnych odkryć, które na stałe weszło do menu osób na diecie białkowo-tłuszczowej. Przepis na tatar powinien wypróbować jednak każdy. To może być hit karnawałowych imprez lub proszonych obiadków. Warto błysnąć w towarzystwie, w nowym, 2022 roku!

 

PS.

Zobaczcie też przepis na: Śniadanie białkowo-tłuszczowe: Awokado zapiekane z boczkiem i jajkiem!

 

  • 1awokado obieramy, oddzielamy od pestki i kroimy na małe części
  • 2cebulę szatkujemy na malutkie kawałeczki, zalewamy sokiem z połowy limonki i solimy dodając szczyptę białego pieprzu
  • 3formujemy stożek, podając z limonką oraz kawałkami wędzonego boczku
  • 4sugestia: dobrze smakuje z dodatkiem kolendry

Boczkorada

Tylko boczek tradycyjnie wędzony!
Wytrawny smak awokado, najlepiej wzbogacić boczkiem dobrze uwędzonym, gdzie nuty wędzenia są wyraziste i będą dominowały w daniu. Kompozycja smakowa nabierze wówczas charakteru. Warto zadbać również o estetykę dania, a zagwarantuje to boczek fabrycznie krojony o równej grubości. Dlatego do tatara z awokado najlepiej sprawdzi się Boczek Wędzony Krojony Kostka KAMINIARZ, wędzony tradycyjnie, dymem z drewna.