Tosty z boczkiem parzonym, serem i pomidorem

Składniki
Opis wykonania

Tosty z boczkiem to gwarancja szybkiego i smacznego śniadania!

Pewnie nie raz zdarzyło się Wam zaspać i gorączkowo zbierać rano do pracy, a jeszcze przy tym zajmować się dziećmi. Na takie właśnie okoliczności wynaleziono tosty. Cieplutki, opieczony tost dobrze pasuje ze wszystkimi niemal składnikami, a jego zaletą jest to, że możemy go jeść w …biegu, czego oczywiście nie rekomendujemy. Rekomenduje za to tost z boczkiem parzonym, żółtym serem i pomidorem. Boczek parzony, kruchy i delikatny, to świetna alternatywa dla szynki, schabu lub polędwicy. Będzie wkładką energetyczną, która zapewni sytość na długo. Wznieśmy więc toast, za tosty! Niech nam smakują długo i szczęśliwie! Aha, a Wy … zwolnijcie i po delektujcie się trochę!

  • 1chleb tostowy podpiekamy w opiekaczu
  • 2opieczony chleb smarujemy majonezem lub masłem
  • 3kładziemy plaster sera żółtego, plaster boczku parzonego i plaster pomidora, najlepiej malinowego, a jak ktoś ma ochotę na ... dwa plastry boczku to go rozumiemy! :)

Boczkorada

Boczek parzony na toście?
Dlaczego boczek parzony, stanowi świetną alternatywę dla szynki, schabu lub polędwicy gotowanej? Bo w procesie wyparzania wygubiły się nuty wędzenia, dzięki czemu boczek parzony ma łagodny, uniwersalny smak, a do tego jest kruchy i delikatny.