Zupa ogórkowa na wędzonym boczku, jedna z najbardziej „polskich” zup. Rozgrzewająca i sycąca. Połączenie kwaskowości ogórków i aromatu wędzonego boczku, czyni z niej zupę obłędną w smaku. Tak, nie boimy się użyć tego określenia. Według nas najlepsza jest na wywarze z boczku wędzonego, nie inaczej! Choć to zupa całoroczna, którą spotkać można w środku lata, to najlepszą porą jest dla niej jesień. Warto mieć też na uwadze ile dobra dla naszego organizmu niosą ze sobą ogórki kiszone i sok po nich. Dlatego kiszonka powinna mieć zarezerwowane specjalne miejsce w naszych kuchniach. Podobnie zresztą, jak i boczek. No dobrze, to czyż można oczekiwać jeszcze więcej szczęścia? Tak, otrzymać ją udekorowaną chipsem z bekonu!
Przepis opublikowano: 19.11.2020r.